КРУГЛИЙ СТІЛ З ОЦІНКИ МЕДИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

26.03.2021 р. За підтримки МОЗ та USAID SAFEMed відбулося засідання Круглого столу з оцінки медичних технологій.

У зв’язку із епідеміологічною ситуацією засідання проходило з використанням платформи ZOOM. Загалом у заході прийняло участь більше 100 осіб.

Круглий стіл було проведено у двох частинах. Перша частина включала в себе  вступне слово, яке промовив  Михайло Радуцький – Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. До привітання учасників долучились також Ігор Іващенко – Заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції, Михайло Бабенко – В. о. Директора Державного експертного центру МОЗ України, Аліна Юрова – Старший спеціаліст з управління програмами охорони здоров’я, USAID, Ребекка Коулер – Директор проєкту SAFEMed, USAID.

Також на першій частині з доповіддями виступили:  Ореста Піняжко – Директор департаменту ОМТ, ДЕЦ, Міністерство охорони здоров’я України (Прогрес у галузі ОМТ) та Рабія Кахведжи – Старший технічний радник, проєкт SAFEMed, USAID (Концепція позитивного переліку).

Друга частина заходу включала в себе відкриту панельну дискусію із зацікавленими сторонами. Модератором дискусії виступила Рабія Кахведжи.

Панелісти: Ігор Іващенко – Заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції
Євгенія Мельник – Заступниця начальника відділу взаємодії із зовнішніми експертами, НСЗУ
Ореста Піняжко Директор департаменту ОМТ, ДЕЦ, Міністерство охорони здоров’я України
Олександр Фесенко – Старший юрист, ДП «Медичні закупівлі України»
Костянтин Косяченко – Завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені О. О. Богомольця
Алла Немченко – Завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного фармацевтичного університету
Тетяна Кулеша – Голова Ради Гроомадської спілки «Орфанні захворювання України»
Олена Алексєєва – Директор асоціації «Виробники ліків України»
Віталій Гордієнко – Голова Ради директорів Асоціації виробників інноваційних ліків
Борис Даневич – Співголова Комітету з охорони здоров’я Американської торгової палати в Україні, партнер та керівник відділу Life Sciences & Healthcare practices в CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Україна.

На дискусії були обговорені питання розширення вже наявних переліків ліків та створення Позитивного переліку з використанням інструментів оцінки медичних технологій.

КРУГЛИЙ СТІЛ З ОЦІНКИ МЕДИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙКРУГЛИЙ СТІЛ З ОЦІНКИ МЕДИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙКРУГЛИЙ СТІЛ З ОЦІНКИ МЕДИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *