Виступ професора Алли Немченко у програмі «Суспільна студія» на телеканалі UA:ПЕРШИЙ

5.02.2021р. Завідувачка кафедри ОЕФ НФаУ доктор фармацевтичних наук, професор Алла Немченко прийняла учать у програмі «Суспільна студія» на телеканалі UA:ПЕРШИЙ.

Одним із напрямків програми було висвітленя питань доступності та регулювання цін на препарати для лікування соціально небезпечних хвороб й формування пенсійної аптечки.
У інтерв’ю Алла Немченко надала коментар про регулювання цін та подальшу динаміку ринку препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, які входять до реєстру відшкодування Урядової програми «Доступні ліки». Наголошено, що більшість ліків представлена вітчизняним виробником, а майже 74% препаратів з реєстру надається безоплатно та відносяться саме до серцево-судинних паталогій, що є найбільш поширенішеми у країні.
Слід зазначити, що саме за участю професора Алли Немченко проводяться та популяризуються дослідження удосконалення ціноутворення з метою підвищення доступності ліків. Результати досліджень наукової школи знайшли впровадження у «Пілотному проекті щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою», Урядовій програмі «Доступні ліки» та «Програмі реімбурсації препаратів інсуліну».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *